28 Nisan 2015 Salı

PARA PARALI YEŞİL MERCİMEK

Erişte hamuru yoğrulup erişte kestiğinizde hamurun bir miktarını ayırıp bu hamur minik minik kareler şeklinde kesilir ya hani; biz bu küçük hamurlara para para deriz:)
Siz ne dersiniz ?
Bir başka yazıda para para kullanılarak yapılan iki farklı yemeğin tarifini paylaşacağım ama bugün herkesin bildiği, klasik erişteli yeşil mercimek yemeğini para para ile pişirdim ve sizlerle bu tarifi paylaşacağım.
Özellikle kendi başına yemek yemeye meraklı küçük çocuğu olanlara öneririm.
Erişteden daha kolay yeniyor ve bizim evde çok seviliyor:)
Ne demiş ünlü Kayseri'li gurme Jane ''anne ben bu çorbayı çok seviyorum''  :)))



Malzemeler;
2 Su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 Su bardağı para para
2 Adet kuru soğan
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salça
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
1 Çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber
Servis yaparken arzuya göre kuru nane


Yapılışı;
Yağ, soğan ve salça kavrulur, üzerine haşlanmış yeşil mercimekler eklenir.
Kaynar su ilavesinin ardından baharatlar ve para paralar tencereye eklenir
10-15 Dakika, para paralar iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: