17 Mart 2015 Salı

KABAK TATLISI

Yaz sonu yazlık sezonunu kapatırken bahçemizde yetişmiş onlarca kabakla döndük İstanbul'a.
İşte kabaklarımız;







Gelelim tarife;

MALZEMELER;
1 Kilo kabuğu soyulmuş, dilimlenmiş  kabak
1,5 Su bardağı toz şeker.
 
Üzerini süslemek için fındık içi, ceviz içi ya da hindistan cevizi.
 
YAPILIŞI;
Kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş kabaklar yıkanır.
Derin bir kap içine alınır ve üzerine toz şeker dökülür.
Kabın kapağı kapatılarak kabaklar tercihen 1 gece şekerin içinde bekletilir.
Şekerin içinde bekletierek suyunu salan kabaklar ekstra su ilave edilmeksizin derin br tencere içinde kısık ateşte pişirilir.
Kabaklar yumuşadıktan sonra ateşten alınır ve soğumaları beklenir.
Servis tabağına alınan kabaklar tercihe bağlı olarak dövülmüş ceviz ya da fındık içi ya da hindistan cevizi ile süslenerek servis yapılır.



Hiç yorum yok: