12 Şubat 2015 Perşembe

KABAK MÜCVERİ

Ben sakız kabağını çok severim.
Yumurtalı ya da bulgurlu yemeğini sarımsaklı yoğurt eşliğinde yemeğe bayılırım.
Ama ev halkına bu kabaktan size ne yapayım diye sorsam en çok cevabı mücver alır:)
Bu yüzden bizim evde kabaktan en çok mücver yapılır.
Ve sarımsalı süzme yoğurt eşliğinde afiyetle yenir:)


Malzemeler;
4 Adet sakız kabağı
2 Yumurta
1/4 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Kızartmak için sıvı yağ.

Yapılışı;
Kabaklar kabuğu ile birlikte rendelenir ve suyu sıkılarak geniş bir tabağa alınır.
Üzerine yumurtalar kırılır.
Tuz un ve kabartma tozu eklenir.
Ve ince kıyılmış dere otu ilavesiyle kek hamuru gibi akışkan bir hamur elde edilir.

Bir tavada sıvı yağ kızdırılır.
Mücver karışımından bir yemek kaşığı alınarak kızgın yağa dökülür.
Her iki yanı da kızartılan mücver fazla yağını alması için kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınır.

Arzuya göre sarımsaklı yoğurtla servis edilir.



Hiç yorum yok: