17 Nisan 2013 Çarşamba

ISPANAKLI TAVUK SARMA

 
 
4 Kişilik
Malzemeler;
4 Parça ince dövülmüş tavuk göğsü
250 Gram  ıspanak yaprağı
1 Adet kuru soğan
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber ya da pul biber
Ülker Ducros tavuk çeşnisi
2 Yemek kaşığı salça
4 Yemek kaşığı sıvı yağ
 
Yapılışı;
Ispanak yapaklarını yıkayıp ayıklayın ve küçük küçük doğrayın.
2 Yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle birlikte ıspanakları kavurun.
Diğer yanda tavuk göğüslerini tuz, karabiber ya da kırmızı biber gibi istediğiniz baharatları ekleyerek tatlandırın.
Tavukların içine kavrulmuş ıspanağı sarın ve döküm tavada mühürleyin.
Mühürlenen tüm sarmalara tavuk çeşnisi ekleyin.
Derin bir tencereye alacağınız tavuk sarmaları salçalı ve zeytinyağlı su ilavesiyle pişirin.
Salça sosu suyunu çekince ocaktan alın ve servis yapın.
 
Yapılış aşamalarını sizler için fotoğrafladım.
 

 

Hiç yorum yok: