22 Mart 2013 Cuma

MİNİK KÖFTELİ ŞEHRİYE ÇORBASI

 
 
Jane öğle yemeklerinde çorba içiyor.
Hergün hem severek içebileceği hem de besleyici değeri yüksek çorbalar pişiyor bu nedenle her öğlen bizim evde.
Bugünkü çorbamız minik köfteli arpa şehriye çorbası idi.
Böylece Jane hem proteinini hem karbonhidratını bir öğünde ve birlikte aldı.

Malzemeler;
100 Gram yağsız dana kıyma
1 Yemek kaşığı domates salçası
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Çay bardağı arpa şehriye
1 Çay kaşığı tuz
1/2 limon suyu
2 Bardak tavuk suyu

Yapılışı;
Kıyma minicik köfteler haline getirilir.
(Ben köfteleri yapaken sadece çok az miktarda tuz ilave ediyorum.)
Köfteler zeytinyağı ve salça ile kavrulur.
Bu karışıma şehriyeler de ilave edilir ve 2-3 dakika daha kavrulur.
Tuz, tavuk suyu ve limon suyu ilavesi ile kısık ateşte şehriyeler pişene kadar pişirilir.
Fotoğrafın sağındaki tombik ellerin sahibince ''ımmmm ımmmm'' yaparak yenir.
 

Hiç yorum yok: