20 Mart 2013 Çarşamba

UN HELVASI

 
 

7 gün önce çok sevdiğimiz, ailemizin bizim için çok kıymetli olan bir ferdini İlkay'ımızı kaybettik.
Bugün O'nu toprağa verişimizin yedinci gününde annemle birlikte un helvası yaptık.
Yazabilmeyi çok isterdim kendisi hakkında ama acım çok taze bu nedenle direk tarife geçeceğim.

Malzemeler;
1 Çay bardağı sıvı yağ
15 Yemek kaşığı un
4 Bardak su
3,5 Bardak toz şeker
Yapılışı;
Yağ ve un yayvan bir tencerede un pembeleşene kadar kısık ateşte karıştılarak kavrulur.
Diğer yanda bir başka tencerede toz şeker ve su birlikte kaynatılarak bir şerbet elde edilir.
Un pembeleştikten sonra şerbet azar azar ilave edilir.
Bu sırada helva yavaşça karıştırılmaya devam edilir.
Helva koyu bir kıvam aldıktan sonra ocak kapatılarak 15-20 dakika dinlendirilir.
Yemek kaşığı ile şekillendirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: