20 Mart 2013 Çarşamba

HAVUÇLU PİLAV

 
Çok lezzetli ve çok hafif bir pilav havuçlu pilav.
Görüntüsü de tadı ve kokusu kadar güzel bence...
Malzemeler;
1 Su bardağı ayıklanmış, tuzlu suda bekletilmiş ve yıkanmış pirinç.
1 Su bardağı kaynar su,
1 Su bardağı et ya da tavuk suyu
1 Adet havuç (Rendelenmiş)
1 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı;
Tereyağını yayvan bir tencerede eritin, içine rendelenmiş havuçları katıp, kavurun.
İçine pirinci atıp karıştırın.
Kaynar suyu ve et-tavuk suyunu ekleyin.
(Normalde ben pilavda 1'e 1,5 ölçüsünü kullanırım ama burada havuç da olduğundan 1'e 2 ölçüsünü kullandım.)
17 Dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve tencere ile kapağı arasına bir havlu kağıt koyarak pilavı 10 dakika kadar dinlendirin.
 


Hiç yorum yok: