Malzemeler;
3 Adet starking elma
6 adet iç ceviz
6 adet kaymak kremalı sandviç bisküvi
6 adet kesme şeker
Muhallebisi için malzemeler;
1 Litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
2 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket toz krem şanti
Üzerini süslemek için hindistan cevizi
Yapılışı;
Elmalar soyulur, ikiye bölünür ve çekirdekleri çıkarılarak haşlanır.
Haşlanırken ortalarına ikişer adet kesme şeker konur.
Diğer yanda toz şanti hariç tüm malzemeler karıştırılarak bir muhallebi pişirilir.
Haşlanan elmalar ılıkken bir cam tepsiye alınır.
Ortalarına ceviz
Ve kremalı sandviç bisküvi konularak tepsiye dizilir.
Pişirdiğimiz krema ılık hale gelince toz krem şanti eklenerek mikser ile iyice çırpılır ve elmaların üzerine dökülür. Tatlının üzeri bolca hindistan cevizi ile süslenir.
Ben artan muhallebiyi bu şekile kuplarda servis ettim.
1 yorum:
Çok güzel bir tatlıya benziyor
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Yorum Gönder