Tarifi portakal ağacından alarak sık sık yaptığı bu tatlıyı hepimiz ailece çok severek yiyiyoruz.
Denemeyenlerin acilen denemesini öneririm.
Malzemeleri şöyle;
Keki için malzemeler;
Şerbeti için malzemeler:
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1/4 su bardağı toz şeker
- 1lt süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- Ocaktan inmesine 5 dakika kala 50gr tereyağı veya margarin (ben evdeki tereyağımız tuzlu olduğu için margarin kullandım)
- Piştikten sonra 1 poşet toz krem şanti
- Keki için yumurta ve şekeri çırpın, cevizi, unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırdım. Daha sonra inciri ekleyip yağlanmış cam bir fırın kabına döktüm.
- Keki 160C de pişirdim.
- Kek pişerken krem şanti dışındaki malzemelerle muhallebiyi yaptım.
- Muhallebi piştikten 5 dakika sonra 1 poşet toz krem şantiyi ekleyip mikserle çırptım.
- Kek piştikten 5 dakika sonra şerbet malzemelerini karıştırıp kekin üzerine döktüm.
- 5 dakika sonra da şerbetlenmiş kekin muhallebiyi üzerine dökerek yaydım, buzdolabında 2-3 saat bekletikten sonra servis yaptım.
- Servis yapmadan önce üzerini isteğinize bağlı olarak hindistan cevizi, antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz, ben ceviz ile servis yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder