9 Mart 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ POHAÇA

 
MALZEMELER;
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı yoğurt
1 Paket kabarma tozu
1 yumurta (akı içine koyulacak, sarısı üzerine sürülecek)
Aldığı kadar un
 
İç Harcı için; ezilmiş beyaz peynir, lor ya da rendelenmiş kaşar peyniri.
 
HAZIRLANIŞI;
Sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını derin bir kap içinde elinizle karıştırın.
Kabartma tozu eklenmiş unu bu karışıma azar azar katarak, kulak memesi yumuşaklığına bir hamur elde edin.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve açın.
Açılmış hamur parçasının içine peynirli harcı koyun ve yarım daire olacak şekilde kapatın.
Hamurun kenarlarını parmaklarınızla bastırın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, üzerine yumurta sarısı sürün.
Üzerlerine isteğe bağlı olarak susam ya da çörek otu da serpilebilir.
Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: