9 Mart 2013 Cumartesi

ZEYTİNYAĞLI PATATES PÜRESİ

 
Bildiğimiz patates püresinden farklı.
Ablam bu pürenin tarifini Sahrap Soysal'dan öğrenmiş.
Bana ilk önerdiğinden beri severek yapıyorum.
Zeytinyağı kullanıldığından ertesi güne kalsa da lezzeti değişmiyor.
Üstelik de yapımı süt ve tereyağı kullanılan püreden daha pratik...
Malzemeler;
5-6 Orta boy patates
Yarım demet maydonoz (Kıyılmış)
1 Çay kaşığı tuz (Arzuya bağlı olarak arttırılıp azaltılabilir)
1 Çay bardağı zeytinyağı
İstenirse üzerini süslemek için pul biber kullanılabilir.
Yapılışı;
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve ezin.
Biraz soğuyunca içine kıyılmış maydonoz, zeytinyağı ve tuzu ilave edip karıştırın.
Et yemeklerinin yanında servis yapın...

Hiç yorum yok: