17 Ocak 2012 Salı

ŞEHRİYE SALATASI


Malzemeler;
1 Paket Selva Çiçek Şehriye
300 Gram minik doğranmış tavuk göğsü
1 Kavanoz kornişon turşu
1 Kutu konserve mısır
1 Demet dere otu
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz
Pul biber
Yapılışı;
Şehriyeyi biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.
Başka bir tencerede tavuk etini haşlayın ve soğutun.
Kornişon turşuları minik minik doğrayın.
Dere otunu kıyın,
Konserve mısırı yıkayın ve süzün.
Geniş bir kap içinde; haşlanmış şehriyeyi, tavuk etini, konserve mısırı, salatalık turşusunu, dereotunu, pul biber, tuz, zeytinyağı ve limon suyunu karıştırın.

Hiç yorum yok: