Malzemeler;
3 Yumurta
1,5 Su bardağı toz şeker
3 havuç rendesi ( 1 gece önceden derin dondurucuya atılacak, ertesi sabah eritilip suyu sıkılacak, bu halde kekin içine atılırsa daha doygun bir havuç lezzeti geliyor ağza)
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 Tatlı kaşığı tarçın
3,5 Su bardağı un
Yapılışı;
Yumurta ve toz şeker bembeyaz olana kadar mikser ile önce düşük sonra hızlı devirde çırpılır.
Daha sonra bu karışıma sırasıyla süt, sıvı yağ, ceviz, havuç, tarçın, vanilya, kabartma tozu ve un eklenir.
Yağlanmış kek kalıbına dökülür.
Soğuk fırında 175 derecede 50 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder