17 Ocak 2012 Salı

MERCİMEKLİ KÖFTE- MERCİMEK KÖFTESİ



Malzemeler:
1 Su bardağı kırmızı mercimek
2 Su bardağı ince (kısırlık) bulgur
3 Adet kuru soğan
2-3 Diş sarımsak
1 Çay bardağı sıvıyağ
3 Yemek kaşığı salça
1 Tatlı kaşığı karabiber
1 Tatlı kaşığı pulbiber
1/2 demet maydanoz
1/ 2 demet taze soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
Süslemek için turşu
Yapılışı;
1 su bardağı kırmızı mercimeği yıkayıp 1 litre su ile mercimekler ezilip hafif sulu kalıncaya kadar kaynatın. 2 su bardağı ince bulguru sulu mercimeğin üzerine ekleyip karıştırın. tencerenin
kapağını kapatıp bulgurlar şişip yumuşayıncaya kadar bekletin. Diğer yanda 3 baş kuru soğanı yemeklik doğrayıp, rendelenmiş sarımsaklar ile birlikte tavaya alın. Sıvıyağ ile soğan ve sarımsakları öldürün. Salçayı ekleyin. Karabiberi ve pulbiberi de ekleyip karıştırın.
Bu karışımı bulgur ve mercimek karışımına ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp kabın üzerini tekrar kapatın. Maydanozu ve taze soğanı yıkayıp kıyın. Tenceredeki karışımınızı yayvan bir
yoğurma kabına alıp; 1,5 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve 10 dakika yoğurun.
Yoğurduğunuz köfte harcına kıyılmış maydonoz ve taze soğanları ekleyin. 2-3 dakika daha
yoğurun. Harçtan cevizden biraz büyük parçalar koparıp avucunuzun içinde şekil
verin. Servis tabağına dizip turşu dilimleri ile süsleyin.

Hiç yorum yok: