17 Ocak 2012 Salı

BON BON

Malzemeler;
1 Kg. Petibör Bisküvi
2 Paket Margarin (500 Gram)
2 Su Bardağı Ilık Süt
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
2 Paket kakao (100 Gram)
Üzeri için Hindistan Cevizi

Yapılışı;
Bisküvi ve cevizi rondodan geçirip ufalanmasını sağlayın.
Bu arada derin bir kap içinde 1,5 Su bardağı ılık süt ile toz şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Şeker eridikten sonra oda sıcaklığında bekletilmiş margarin, kakao, ceviz ve bisküvileri ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Son olarak kalan 1/2 bardak sütü de ekleyin ve karışımın yuvarlanabilecek bir kıvamda olduğundan emin olduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top şeklinde yuvarlayın. Meydana gelen topları düz ve büyük bir tabağa döktüğünüz hindistan cevizi içinde yuvarlayarak etrafını hindistan cevizi ile kaplayın.
Servis yapmadan önce yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletin.
Dilerseniz özel günlerinizde servis yapabilir, dilerseniz bayramlarda şeker olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

5 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim nefis gözüküyor ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

Merhaba :-)
Blog dünyasina yeni katildim ve blogunu yeni kesfettim. Cok hosuma gitti izlemeye aldim...

Sende buyur istersen
Basarilarin devamini diliyorum

sevgiler

yasemin dedi ki...

çok sevimli bir blogunuz var... kızınızın etkisi olabilir diye düşünüyorum: ) bonbonlarınız tam ikramlık olmuş ellerinize sağlık... ben de bloguma bekliyorum.. sevgiler...

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık pek güzeller:)
sevgiler.

rumma dedi ki...

Benzer bir tarif denemiştim gerçekten güzeldi..

ellerinizes sağlık..