23 Aralık 2011 Cuma

YALANCI ÇERKES TAVUĞU

Malzemeler;
1/2 Kilo tavuk göğsü
2 Su bardağı dövülmüş ceviz
1/2 Demet dereotu
Sarımsaklı Yoğurt
Mayonez
Sızma zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı pul biber

*** Sarımsaklı yoğurt ve mayonezi göz kararı kullandım.
Burada dikkat edilecek olan; sarımsaklı yoğurdun kullanılan mayonezin 2 katı olması.
Örneğin 2 yemek kaşığı mayonez için 4 yemek kaşığı sarımsaklı yoğurt kullanılabilir.

Yapılışı;
Derisi alınmış tavuk göğsünü haşlayarak, soğumaya bırakın.
Diğer yanda kıyılmış dereotu, ceviz içi, sarımsaklı yoğurt ve mayonezi karıştırın.
Soğuyan tavuk etini elinizle ince ince didikleyerek bu karışıma katın ve iyice karıştırın.
Servis tabağına aldıktan sonra üzerine biraz pul biber serpip, zeytinyağı gezdirin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Basarilar degisiK tarifler bekliyoruz.