23 Aralık 2011 Cuma

SOYA SOSLU ÇITIR HİNDİ BUDU



Malzemeler;
1/ 2 Kg. Hindi But Fileto
1 Yumurta
Soya Sosu
Zeytinyağı
Toz biber
Çıtır pane harcı ( Dilerseniz galeta unu da kullanabilirsiniz)

Yapılışı;
Hindi etleri soya sosu ve zeytinyağından oluşan terbiye içinde bir gün bekletilir.
Pişirlmeden önce bu sostan çıkartılan hindi etleri kırmızı toz biber eklenerek çırpılmış yumurtaya ardından da çıtır pane harcına bulanır. ve kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartılır.


*** İsteğe bağlı olarak kızarmış patates, ya da patates salatası ile servis yapabilirsiniz...

2 yorum:

*Ayla* Mutfaktan mis Kokular dedi ki...

Ellerin dert görmezsin çitr çitir ne guzel olmus

minemutfakta dedi ki...

Çok teşekkürler Ayla