12 Mart 2015 Perşembe

BİR ELMALI TART DENEMESİ

Bugün evde aniden canım elmalı, tarçınlı bir şeyler denemek istedi.
Hemen facebooktaki arkadaşlarımdan tarif istedim.
Sieda Nur Hanım'dan gelen tarife aynen sadık kalarak ancak sunumu birazcık değiştirerek bir elmalı tart yaptım.
İşte tarif, yapılış aşamaları ve fotoğraflarım.










Malzemeler;
2 Yumurta
2  Yemek Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Paket tereyağı tadında margarin
2  Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
1 Paket Kabartma Tozu
Aldığı kadar un

İç harcı için;
4-5 adet kırmızı elma,
1 Su bardağı toz şeker
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı dövülmüş ceviz ya da fındık içi

Hamurun Yapılışı;
Yumurta, yoğurt, pudra sekeri ve margarin karıştırılır.
Sıvı yağ, un ve kabartma tozun eklenir ve tekrar yoğurulur.
Hamur hazırlanır.

İç malzemenin Yapılışı;
Elmalar soyulup rendelenir, tarçın ve şekerle birlikte suyunu salıp yeniden çekene kadar pişirilir.
Soğuyunca ceviz ya da fındık eklenir.

Hamuru iki eşit parçaya bölünür
İlk parçayı yağlanmış 40 cm. çapında bir cam fırın kabına yayılır.
İlk kat hamurun üzerine elmalı iç harcını yayılır.
İkinci kat hamur açılır ve kurabiye kalıpları ile istediğiniz şekil kesilerek elmalı harcın üzerine dizilir.

Önceden ısıtılmış firında 180 derecede 20-25 dakika pişirilir.

1 yorum:

sieda nur dedi ki...

Ellerinize saglik mine hanim,degisik bir tarif olmus, afiyet olsun