26 Temmuz 2014 Cumartesi

KAYISI VE HURMA PELTESİ

Yazlarımızı geçirdiğimiz köy benim için keyifli olduğu kadar aynı zamanda sürekli aniden gelecek olan misafirler için tedbirli ve hazırlıklı olmam gerektiği için zaman zaman stresli olabilen bir yer.
Kenarımda köşemde aniden gelecek olan bir misafire ikram edebileceğim lezzetli ikramlıkların mutlaka bulunması gerekiyor.
Çünkü köy içinde aniden bir misafir geleceğinde hızlıca bir şeyler alabileceğim gibi bir alışveriş merkezi ya da büyük bir market yok.
Bu nedenle bazen kısıtlı zamanda pratik çözümler üreterek misafirlerimi ağırlamam gerekiyor.
Bugün aniden uğrayan ama sonradan akşam yemeğine kalması için ısrar ettiğimi bir dostumuz için tatlı yeme ihtiyacımızı giderecek lezzetli ve hafif bir tarif düşünürken bu denemeyi yaptım.
Çok severek yedik hem misafirimiz, hem de biz.
Bu arada üzerinde servis ettiğim çilekli dondurmayı da ben yaptım:)
Onu da tarif edeyim mi:))) ?



MALZEMELER
1 Kase gün kurusu kayısı
1 Kase çekirdeği çıkarılmış Medine Hurması
1 Yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
1 Çay bardağı toz şeker

Servisi için isteğe bağlı olarak, dondurma, muz dilimleri, bal ya da ceviz parçaları...

YAPILIŞI
Bir tencere içinde kayısı, hurma ve şeker biraz sıcak su ilavesi ile iyice yumuşayana kadar haşlanır.
İyice yumuşayıp suyunu çekince tuzsuz tereyağı eklenerek sıcakken blender ile iyice ezilir ve kase ya da cuplara alınır.
Buzdolabında 1-2 saat soğutulur ve isteğe bağlı olarak dondurma- ceviz ya da muz-ceviz-bal ile servis edilir.





Hiç yorum yok: