27 Mart 2012 Salı

KÖZLENMİŞ PATLICAN SALATASI




Bahar geldi,
Hafif lezzetler, zeytinyağlı yemekler, meze ve salatalara yer açıldı sofralarımızda. Patlıcan çok sevdiğim bir sebzedir.
Közlenmiş patlıcan salatası ise karnıyarıktan sonra en sevdiğim patlıcan yemeği. MALZEMELER;
2 adet orta boy patlıcan
2 adet kırmızı dolmalık biber
2 adet çarliston biber
2 adet domates
1/2 limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak
Üzerini süslemek için kıyılmış maydonoz
YAPILIŞI; Yıkanan patlıcan, kırmızı biber ve çarliston biberler bıçakla bir kaç yerinden delinerek ocak üzerinde ya da közmatikte közlenir.
Közlendikten sonra rahatça soyulabilmesi için sıcakken bir poşete konur ve poşetin ağzı kapatılır, böylece buhara maruz kalan sebzeler daha rahat soyulur.
Soyulan közlenmiş biber ve patlıcanlar küp küp doğranarak derin bir kaba alınır.
Kabuğu soyularak küp şeklinde doğranmış domatesler, tuz, dövülmüş sarımsak, limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırılır.
Üzeri kıyılmış maydonoz ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: