28 Mart 2011 Pazartesi

KUS KUS SALATASI


Malzemeler
kuskus,dere otu, mısır, turşu,tavuk, yağ, limon
Hazırlanışı
Son dönemlerde bebek tebriği için gelen misafirlerim için sık sık yaptığım, severek yediğimiz doyurucu bir salata bu. Maliyeti düşük, yapılışı kolay ve yiyenlerin övgüler yağdırdığı bir salata olduğu için tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Dilediğiniz kadar kuskusu tavuk suyunda ya da bulyon ilavesi ile haşlayın.Suyunu süzdükten ve soğuttuktan sonra konserve mısır, minik doğranmış kornişon turşu, minik doğranmış haşlanmış tavuk göğsü parçaları, pul biber, tuz ve ince kıyılmış dere otu ile karıştırın.Zeytinyağı ve limon suyu ilavesi ile servis yapın.Malzemeler için miktar yazmıyorum çünkü hepsinin miktarı size bağlı, hatta içine tavuk ekleyip eklememek de size bağlı.Ben tavuklu halini daha doyurucu ve lezzetli bulduğum için genellikle tavuk ekliyorum ama evde yoksa mutlaka almak zorunda değilsiniz,evde olan malzemelerle damak zevkinize uygun bir salata hazırlamanız mümkün.Makarana ve kuskusta bir marka önermemi isterseniz mutlaka SELVA derim.


Hiç yorum yok: