28 Ekim 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZ

Bebek bekliyor olmanın enerjimi bu kadar azaltacağını ve mutfağa artık daha az girecek olmayı hayal bile edemezdim. Ama son 6 ay böyle geçti.
Pratik ve kokusu rahatsız etmeyecek yemeklerin piştiği, ve genelde de pişirenin ben olmadığım bir mutfaktan nadiren fotoğraf ve tarif çıkıyor doğal olarak.
Genelde daha önce yaptığımız, denenmiş, lezzetinden emin olunan yemekler eşim tarafından pişiriliyor.
Bu dönemde pek fazla misafir de ağırlayamadığımız için bloğumda sizlerle paylaşacak pek fazla tarifim olmuyor.
Neyse ki bu hafta zeytinyağlı kereviz yapabildim de uzun zamandır paylaşmayı istediğim bu tarifi sizlerle buluşturabildim.
 
Malzemeler;
1 Adet patates
2 Adet havuç
2 Adet orta  boy kereviz
2 Adet soğan
1 Adet portakalın suyu
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
2 Adet kesme şeker
1 Çay kaşığı tuz
 
Yapılışı;
Patates, havuç , soğan ve kerevizler soyularak halka halka doğranır.
Yayvan bir tencerenin içine portakal suyu dökülür.
Tencerenin içine sırası ile patatesler, havuçlar, kerevizler ve soğanlar eklenir.
Tuz, kesme şeker ve zeytinyağı ilavesi ile kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
Karıştırılmadan, şekli bozulmadan servis yapılır.


Hiç yorum yok: