1 Eylül 2009 Salı

NOHUT SALATASI

Bu aralar kuru bakliyatlarla yapılan salatalara merak saldım.
Hem pratik olarak hazırlanabilmesi hem de adı salata olmasına rağmen doyurcu olması hem artarsa ertesi gün işe gelirken yanımda getirilebilmesi açısından bu salatalar şu anda en gözde yemeklerim.
Nohut salatası için Portakal Ağacı'ndan Hatice'nin tarifinden yararlandım.
Ancak ben tarife sumak ekledim.
Çok lezzetli oldu.

Malzemeler;
1 Su Bardağı Nohut
2 Yemek kaşığı elma sirkesi
2 Yemek kaşığı limon suyu
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı sumak
10-15 Dal maydonoz
1-2 Dal yeşil soğan
Yapılışı;
Nohut ayıklanır, akşamdan ıslatılır.
Ertesi gün suyu değiştirilerek haşlanır.
Daha sonra suyu süzülen nohut derin ve kapaklı bir kase içinde karıştırılarak sos haline getirilmiş sirke, limon suyu, zeytinyağı tuz ve sumak ile harmanlanır.
Kasenin kapağı kapatılır, bir kaç saatte bir karıştırılmak kaydı ile servis saatine kadar bu sos içinde bekletilir.
Servis yapılacağı zaman ince kıyılmış maydonoz ve yeşil soğan ile karıştırılır.

Hiç yorum yok: