24 Kasım 2008 Pazartesi

LİMONLU KEK



Son günler biraz yoğun geçiyor.

Bu aralar böbrek taşım ile başım dertte, düşürmeye çalıştım ama büyük olduğu için düşüremiyorum, bir aksilik olmazsa bayramdan hemen sonra kırılacak.

Bu nedenle hem geçmiş olsun ziyaretleri hem de hala devame den yeni ev görme ziyaretleri için sürekli hamur işi yapıyorum.

Bu limonlu kek de cuma akşamı gelen misafirlerim için yapıldı.

Ve çok beğenildi.

Malzemeler;

3 Yumurta

1,5 Su bardağı toz şeker

1 Su bardağı süt

1 Çay bardağı sıvı yağ

1 Paket kabartma tozu

2 Paket vanilya

1 Limonun suyu

2 Limonun kabuğu (rendelenmiş)

3,5 su bardağı un

Yapılışı;Yumurtalar ve şeker derin bir kap içinde mikser ile beyazlaşana kadar çırpılır.

Ardından süt, sıvıyağ, limon suyu, vanilya, rendelenmiş limon kabukları da eklenerek 3-4 dakika daha çırpılır.

Son olarak kabartma tozu ile karıştırılmış un da yavaş yavaş bir elek yardımı ile karışıma eklenir ve çırpılmaya devam edilir.

Yağlanmış kek kalıbına dökülerek, önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45. dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: