28 Nisan 2015 Salı

3 RENKLİ SALATA



Kabak çok sevdiğim çok da yararlı bir sebze.

Bu nedenle mevsiminde mutfağımda kabak bulundurmaya ve kabaklı yemekler yapmaya özen gösteriyorum.
Daha önce yayınladığım kabak salatası tarifinin bir değişik versiyonunu da şimdi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Beğeneceğinizden eminim.

Malzemeler;
1 Adet yeşil kabak
1 Adet havuç
1 Adet salatalık
1 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 Çay kaşığı tuz
1 Su bardağı sarımsaklı yoğurt
1 Yemek kaşığı mayonez

Yapılışı;
Havuç yıkanır ve soyulur, kabak yıkanır.
Her iki sebze de rendelenerek  sıvı yağ ile tavada kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Diğer yandan salatalık kabukları ile birlikte rendelenir ve suyu sıkılır.
Kabak havuç karışımı soğuduktan sonra; geniş bir kap içinde rendelenmiş salatalık, sarımsaklı yoğurt, mayonez ve tuz ile karıştırılır.
Arzuya göre maydanoz, dere otu, turşu ya da pul biber ile süslenerek servis yapılır.


Hiç yorum yok: