2 Mayıs 2013 Perşembe

DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

 
 
 
Malzemeler:
- 1 demet deniz börülcesi
- Yarım limon suyu
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı


Deniz börülcelerinin çamurlu olan kök kısımlarını kesip atın.
Kalan kısımları iyice yıkayın.
Tenceredeki kaynamış suyun içine börülceleri ekleyin.
Börülceler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşladıktan sonra, hem soğumaları için, hem de yeşil renklerini kaybetmemeleri için soğuk sudan geçirin.
 
Yalnız marine etmeden önce içinde sert dalları olan deniz börülcesini bu dallardan ayırmamız gerekiyor.
Sert kısımlarından tutarak, yeşil kısımlarını çekerseniz dallar yapraklardan ayrılır.
Yaprakları zeytinyağı, limon ve dövülmüş sarımsakla yaptığınız sosu üzerine gezdirin.
Ve yarım saatte bir karıştırarak bir kaç saat buzdolabında dinlendirin ve isteğe göre pul biberle süsleyerek servis yapın.
 
Not; Bu tarifi normal börülce ile de yapabilirsiniz ve kesinlikle tuz kullanmayın zira deniz börülcesi kendiliğinden tuzlu bir bitkidir.
 

Hiç yorum yok: